[F.E.A.] Cap a la Vaga del ‪#‎26F‬: Construïm la resistència!!!

En contra del #3+2 que comportarà menys qualitat, més preu, menys oferta i més exclusió; construïm la resistència.

En contra de la presència d’empreses a la universitat: amb competitivitat per sobre del coneixement, amb desaparició de graus i càtedres privades al servei d’empreses; construïm la resistència.

En contra de la dictadura que ens volen imposar basada en la ‘tria a dit’ de l’equip de rectorat pel consell social format per empreses;

Construïm la resistència!!!

10984700_929169270451143_980030007_n

‪#‎StopEU2015‬

Cap a la Vaga del ‪#‎26F‬

‪#‎Noal3més2‬
‪#‎Foraempreses‬
‪#‎Holadictadura‬

‪#‎FEA‬

 

[Manifest]

Des de la Federació d’Estudiants Anarquistes (FEA) – nascuda durant el curs 2013-2014, fruit de la unió entre diferents assemblees llibertàries universitàries- ens sumem a la convocatòria de vaga del proper 26 de febrer. Ho fem amb la intenció d’aportar una visió crítica a la resistència en defensa de l’educació pública; amb l’objectiu de lluitar des d’un front més per acabar amb les postures autoritàries que assolen el sistema educatiu actual i així establir les bases que possibilitin la construcció d’un model d’aprenentatge col·lectiu on l’adquisició de coneixement sigui lliure i entre iguals.

Entenem que la vaga és una eina bàsica que permet el bloqueig de les institucions durant un temps definit o indefinit, però no ha de ser l’únic mecanisme en la lluita estudiantil: creiem que ha de ser un punt més de confluència de les estudiants compromeses en aquest conflicte davant el poder.
És imprescindible la participació i implicació de les pròpies subjectes de l’enfrontament: hem d’estar organitzades per fer front als atacs constants contra els nostres interessos col·lectius com a estudiants. L’últim d’aquests atacs és l’ Estratègia Universitària 2015, objectiu principal d’aquesta eina col·lectiva: la vaga del 26F.

Hem vist com l’estructura de la formació universitària ha anat modificant-se cap a una reducció dels anys d’estudis bàsics amb la imposició posterior de realitzar un màster privat. Tot plegat ha suposat un encariment general dels estudis. El resultat: l’exclusió de la classe treballadora de l’àmbit universitari.
Paral·lelament es produeix una entrada massiva del capital privat al finançament de la universitat, que es troba directament subordinada al sector econòmic fins al punt d’esdevenir una font més de capital.

Conseqüentment, es produeix una degradació en la qualitat de l’ensenyament, ja que no s’imparteix en favor del saber en si, sinó de la «productivitat». Les altres grans afectades d’aquesta reforma són les treballadores. Juntament amb la reestructuració del grau ens trobarem en una reducció d’anys, graus i alumnes. D’això se’n deriva una quantitat menor de professors i menys oferta de treball, per tant menys salaris. La qualitat de l’ensenyament empitjorarà degut a la precarietat del personal docent i administratiu en el marc d’uns graus devaluats.

Com a culminació d’aquest atac neoliberal ens trobem la remodelació dels òrgans de gestió de la universitat. Si abans ja estava clar el caràcter subordinat dels rectors, ara, amb el nou model, el Consell Social (integrat per empreses, partits, sindicats corruptibles i tot tipus de carronyers) prendrà la direcció total de la institució esdevenint en el que a la reforma s’anomena com a Consell de Direcció, màxim òrgan executiu de la universitat.

A la universitat se’ns ensenya a mantenir unes relacions personals basades en la competitivitat per les qualificacions. No aprovar una assignatura es castiga amb pagar de nou, i amb preus molt més elevats, que vol dir més hores d’explotació laboral. Ens acaben inculcant el que no esperàvem, entrant dins de la dictadura dels mercats. Nosaltres entenem això com la mercantilització del coneixement.

Per canviar el sistema educatiu no n’hi ha prou amb una vaga aquest 26 de febrer. No ha de ser només una marxa reivindicativa, volem que sigui un punt de partida d’un any combatiu davant les institucions i les elits econòmiques. Necessitem una lluita constant i diversificada. Duguem la desobediència a la quotidianitat de les classes, les administracions i els plans d’estudi. Deixar-nos apunts, compartir la bibliografia, saltant-nos els copyrights,… és posar en pràctica la solidaritat i tendresa entre estudiants.

Quan aturem la màquina universitària s’obriran escletxes que permetin la construcció de formes alternatives d’aprenentatge. Treballem per l’autogestió dels continguts i mètodes a les aules, per una educació comunitària i universal. Exercim la igualtat entre estudiants i professors, trencant les jerarquies i la transmissió unidireccional del saber. Creem espais autònoms de resistència que estructurin dinàmiques de generositat, suport mutu i solidaritat.
Practiquem la pedagogia llibertària, aturem l’Estratègia Universitària 2015.

Entre totes, construïm la resistència!

Federació d’Estudiants Anarquistes FEA

10960361_850986928280319_8590540701980713717_o10988523_1589890947891067_8307389938262216035_n

Assemblea LLibertària de la UAB.

Assemblea LLibertària de Diagonal.

Assemblea Anarquista de la UPF.

Assemblea LLibertària de l’Escola Industrial.

Assemblea LLibertària de la UB-Raval.

10966516_926138864087517_302133655_n11007469_1019768661385790_89056281_n

 

 En el marc de la convocatòria de vaga universitària del 26 de Febrer, la Federació d’Estudiants Anarquistes ens presentarem.

Quan? Serà el dimarts 24 de Febrer a les 17h

On? Al claustre de la UB Central (la Facultat de Filologia).