BURGOS CREMA

Des de fa ja 5 dies, al barri de Gamonal de Burgos s’està duent a terme una lluita veïnal amb la finalitat d’aturar unes obres projectades per l’ajuntament. Aquestes obres pretenen transformar un dels carrers més cèntrics del barri en un bulevard comercial. Els veïns i les veïnes d’aquest barri porten mesos intentant parar aquestes obres però sempre sense cap resultat. Finalment, dos dies després que el carrer es tanqués per començar les obres, l’assemblea veïnal va convocar una manifestació. Aquesta va transcórrer sense problemes fins al final, moment en el que les UPR (“Unidad de Prevención y Reacción”) van començar a carregar contra manifestants. Aquest fet no va aconseguir dissoldre la manifestació, sinó tot el contrari. Durant hores, els veïns i les veïnes de Gamonal i de tot Burgos van plantar cara als antidisturbis. Això va ocorre el divendres 10 de gener.

ea50a6ec-7bb6-4122-84ec-ca04b7526dbc_4c7204f5-5db6-462a-be6a-5e5a20f65e7e_36-copia

A dia 15 de gener, els veïns i les veïnes de tot Burgos no havien deixat de mobilitzar-se. Cada dia, des de les 06:30 h del matí i fins ben entrada la nit, hi ha accions i mobilitzacions convocades per tal d’aturar les obres i visibilitzar la lluita arreu de la península. Un dels factors clau dels fets que estan succeint a Burgos és les fortes mesures de seguretat i la desmesurada repressió per part de la policia. Aquestes es tradueixen en fets com un ‘toc de queda’ no declarat però implícit en l’actitud de la policia, detencions a l’interior dels portals, demandes de presó preventiva per persones sense antecedents i un llarg etcètera. Després d’aquests dies de lluita, les demandes que fan ja no són solament la paralització de les obres sinó que també es demana l’absolució i llibertat de tots i totes les detingudes i que la policia marxi immediatament del barri.

Una de les victòries més importants que els i les habitants de Burgos han aconseguit és la paralització del projecte del bulevard. No cal oblidar tampoc un altre fet d’igual importància: les mostres de solidaritat i suport que estan sorgint arreu de l’estat. En primer lloc, dins la mateixa ciutat de Burgos. El que en un inici era una lluita de barri i fins a cert punt aïllada, ha aconseguit aglutinar cada cop més gent, augmentant el nombre de persones mobilitzades dia rere dia. Cal destacar la vaga indefinida convocada en assemblea pels estudiants d’instituts del barri. A nivell estatal, la resposta sembla que serà força contundent, amb mobilitzacions convocades arreu del mapa durant el que queda de setmana.

Tampoc cal oblidar tots els companys i les companyes preses durant aquests dies de lluita, víctimes del sistema autoritari i repressiu en el que vivim. I no oblidar-se tampoc que l’exagerada agressivitat que estan patint els veïns i les veïnes de Burgos és només una avantsala del tracte que rebran totes les mobilitzacions tant bon punt s’aprovi la nova reforma del codi penal i la llei de seguretat ciutadana.

La solidaritat és un valor difícil de veure en una societat tan alienada i individualitzada com la nostra. El que està succeint a Burgos no és més que el que desitja una gran part de la població espanyola,  farts i fartes de la situació social del país i que no es creuen que aquesta crisi estigui arribant a un final. Esperem que l’anàlisi que es faci d’aquests fets sigui que quan la societat s’organitza al marge de l’estat, de manera horitzontal i amb uns objectius ben definits, representa un contrapoder molt important, capaç de canviar el curs dels esdeveniments.

Tota la nostra força per la lluita de Gamonal i per totes aquelles lluites de base autoorganitzades que s’oposin frontalment al sistema actual de poder.

Salut i lluita!

 

Assemblea Llibertària UB-Raval

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.