[Kobanê] Perquè la llibertat no sigui només un record!

[Breu crònica de la manifestació en suport a Kobanê]

kobani

Per donar continuïtat i coherència a les anterior xerrades i protestes que havíem realitzatm, aquest dissabte dia 11 d’octubre diverses membres de l’assemblea hem assistit a la manifestació en solidaritat amb Kobanê, l’embrió de la revolució kurda a Síria pel confederalisme democràtic i autodeclarada autònoma el passat 26 de gener.

El crit desesperat de totes les kurdes contra l’assetjament de l’Estat Islàmic s’ha fet sentir des de Barcelona gràcies a la congregació d’unes 200 persones a una plaça de Catalunya coberta per les banderes del Kurdistan iraquià i també del sirià (Rojava) i altres mostres d’agermanament i confraternitat.

font kurdiscat

En aquesta ocasió a la veu dels organitzadors i d’alguns residents kurds a Catalunya, també s’han afegit les crítiques provinents del cantó turc. Les firmants s’han mostrat del tot crítiques amb les responsabilitats del president Erdogan i les greus implicacions estatals en el conflicte, distanciant-se del predomini independentista de la jornada.
font pròpia

 

Després de guardar un minut de silenci en record a totes les persones que Kobanê ha perdut i d’escoltar l’himne kurd, la gent allí reunida s’ha desplaçat al consultat de Turquia, ja que aquest estat ha blocat les ajudes a Kobanê i tampoc deixa entrar els kurds turcs que volen defensar aquesta regió.

La causa kurda ha estat sempre un dels focus d’interès de l’assemblea Llibertària de la UB Raval. El juny passat ja vam albergar una de les xerrades del cicle Perquè la llibertat no sigui només un desig! i enguany també hem denunciat la massacre comesa per l’ISIS amb la connivència de les principals potencials militars i fent vàries reflexions sobre el conflicte a les nostres assemblees. Per això, només la resistència de les kurdes podrà fer que la seva creixent experiència emancipadora no es quedi en el record, sinó que sigui un desig que demà esdevingui realitat.