[Concentració] Absolució per als tres joves de Lleida.

cljuxdlwgaaujsi-jpg-large

Dimecres 22-06, 20h a Plaça Sant Jaume

COMUNICAT DEL GRUP DE SUPORT ALS 3 JOVES SOLIDARIS DE LLEIDA DAVANT LA SENTÈNCIA QUE CRIMINALITZA ELS NOSTRES COMPANYS

Anys sota l’amenaça d’entrar a la presó per solidaritzar-se contra la tortura a les presons, per uns fets que van passar al 2012. Finalment el 26 d’abril de 2016 es va celebrar el judici i el 6 de juny ha sortit la sentència: 2 anys i 4 mesos per a un company que haurà d’entrar a la presó si no fem pressió per a què li rebaixin la condemna, 2 anys més per a un altre dels joves i 6 mesos per a l’últim, més una pena multa de 4800€ a part dels gastos processal.

Després de dos anys de lluita per a evitar-ho i de l’acarnissament per part de la Generalitat criminalitzant aquests joves. Després de la complicitat per part de la Paeria de Lleida, no posicionant-se en contra la tortura. Després de la manipulació conspirativa dels Mossos d’Esquadra, del corporativisme del sistema penitenciari i de les irregularitats en ple judici per part dels carcellers, enxampats llegint documents durant les declaracions que van fer per videoconferència. Ara arriba aquesta sentència condemnatòria.

Creiem fermament que aquest ha estat un judici polític per desmobilitzar el moviment de denúncia dels abusos i maltractes a la presó de Ponent. Condemnant inclús a penes de presó a les persones que van decidir no mirar cap a un altre costat i donar veu a les persones preses que denunciaven les tortures i vexacions.

Un altre cop una història amb final tràgic, d’impunitat del poder, altre cop els torturadors/agressors surten indemnes. La mateixa impunitat que fa que no es condemni a policies després de matar a cops a una persona havent-hi una gravació com a prova, que permet que una persona perdi un ull a causa d’un tret amb pilota de goma sense que hi hagi responsables o que no s’investiguin les morts als centres de reclusió de l’Estat. Però sí es condemna amb pena de presó la solidaritat amb aquells que han sigut torturats a dins de Ponent i han criticat la institució que ho silencia, desmuntant l’aparença de què les institucions són neutres i objectives, desacreditant i criminalitzant qualsevol activitat que qüestioni i evidenciï aquesta falsa aparença.

No podem esperar que sigui aquesta institució qui faci bandera de la justícia social, ans el contrari, hem de ser nosaltres mateixes les qui actuem i no permetem més que això succeeixi. Una justícia que només defensa els interessos del poder mai estarà del nostre costat, ni farà que el món sigui un lloc millor.

Des del Grup de Suport als 3 Joves manifestem el nostre rebuig a aquesta condemna. Presentarem recurs i ens seguirem mobilitzant als carrers: ALS 3 JOVES NO ELS TANQUEN! Igualment rebutgem totes aquelles condemnes que tractin de criminalitzar la solidaritat activa amb les persones represaliades i no estem disposades a callar mentre la injustícia i la impunitat sigui la resposta enfront dels abusos de les institucions.

Mentre ens tanquin per lluitar, lluitant respondrem.

Contra les presons i el sistema que les necessita.

Grup de Suport als 3 joves solidaris de Lleida,

8 de Juny de 2016, Lleida.

Comunicat grup de suport davant la sentència

sentencia