Posicionament de l’Assemblea Llibertària UB-Raval envers l’1-O

Com a Assemblea Llibertària de la UB-Raval, com a estudiants i com a individus que pateixen la repressió de l’estat, ens posicionem a favor del referèndum convocat per l’1 d’octubre i rebutgem la campanya repressiva que ha empès l’estat espanyol per evitar-lo.
Els referèndums són una forma de fer efectiva la decisió directa de moltes persones sobre aspectes concrets i com a tal entenem que són una forma de poder popular. Tot i que aquest referèndum estigui organitzat pel Govern entenem que respon a una necessitat real de gran part de la classe treballadora catalana. Critiquem els marges imposats a la pregunta que la limita a escollir a quin estat es vol viure.
Creiem que la independència nacional i social comporta no dependre de cap estat, entitat financera o empresa privada i es construeix des de baix de forma horitzontal i creant mecanismes per a decidir en tots els aspectes de la vida.
Defensarem sempre l’exercici del dret a l’autodeterminació i creiem que és necessari per l’autogestió i autoorganització del poble català que ens ha de permetre establir les bases d’una societat lliure de tot Estat opressor, lliure del sistemacapitalista i patriarcal que ens sotmet i ens explota.
A partir de les seves últimes actuacions repressives l’estat espanyol ha posat en evidència, en un context en el qual s’ha sentit amenaçat, la seva naturalesa autoritària i violenta que resulta un tret característic de l’essència i la manera d’actuar de qualsevol estat. Així, sabem que, sigui on sigui i com sigui, l’estat és una eina repressiva i les seves institucions són les encarregades de defensar l’autoritat de les unes sobre les altres. Desconfiem de la creació d’un nou estat que no suposi un trencament d’arrel amb el sistema capitalista i patriarcal que ens condemna a una vida de misèria.
Nosaltres volem la destitució del poder actual i un procés de participació col·lectiva al qual poguem decidir sobre tots els aspectes de la vida creant organismes horitzontals i assemblearis que permetin l’emancipació real del poble

 de Catalunya.

El canvi està en la lluita. La lluita està al carrer.
Cap Estat ens farà lliures!

Ens veiem als carrers!

1 thought on “Posicionament de l’Assemblea Llibertària UB-Raval envers l’1-O

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.