Operació de l’Audiència Nacional espanyola i els Mossos contra el moviment llibertari.

solipankartaFins al moment la policia ha detingut a deu persones a la ciutat de Barcelona i escorcolla la Kasa de la Muntanya, l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu, l’Ateneu Anarquista de Poble Sec i una quinzena de domicilis particulars. S’han pogut confirmar catorze detencions en total a Catalunya.

A un quart de sis del matí, un operatiu format 400 agents dels Mossos d’Esquadra s’ha mobilitzat per dur a terme una operació contra el moviment llibertari. Complint ordres de l’Audiència Nacional espanyola, en un operatiu ordenat pel seu jutge Javier Gómez Bermúdez, els agents han assaltat la Kasa de la Muntanya, històrica casa okupada de Barcelona que enguany compleix 25 anys d’activitat. Els Mossos han rebentat l’accés principal de la casa per poder accedir-hi i, en aquell moment, un helicòpter de la policia s’ha situat a sobre de l’edifici il·luminant-lo amb un potent focus. Per arribar a l’edifici, els Mossos han arrencat un arbre i un pivot del carrer per poder accedir amb rapidesa.

Segons ha pogut saber la Directa, una vintena d’habitants de la casa han estat a temps de reunir-se al gimnàs per romandre a l’expectativa. En el moment de la irrupció policial, a l’edifici hi havia dos infants de cinc i sis anys. Els Mossos han separat les menors juntament amb el seu pare a la planta baixa, alhora que han pres dues persones de la vintena restant com a testimonis de l’escorcoll. Els agents han inspeccionat tota la casa i han requisat els telèfons mòbils, ordinadors portàtils i tots els aparells informàtics que trobaven al seu pas.

A més a més els agents hi han confiscat tot tipus de documentació, alhora que nombroses eines del taller elèctric de la casa i han revisat al detall les joguines de la mainada. A hores d’ara, els agents han permés abandonar l’edifici a dos adults i dues criatures, però la resta de persones que es trobaven dormint a l’interior de la casa abans de la irrupció policial, segueixen al seu interior. De moment, els agents han registrat només cinc habitacions de les múltiples que té la Kasa de la Muntanya, fet que fa pensar que el registre es perllongarà durant més hores.

Per la seva banda, una cinquantena de persones ha tallat durant mitja hora la Travessera de Dalt de Barcelona, en una acció espontània i solidària amb la casa okupada, fins que agents antiavalots els han dispersat pocs minuts després de les vuit del matí. Posteriorment el grup solidari s’ha desplaçat fins a la plaça Lesseps on han fet una crida a concentrar-se. Des de l’exterior de la casa situada al barri de la Salut del districte de Gràcia, s’han escoltat diversos petards i es podien veure enmig de la foscor llums de diverses llanternes dins de l’edifici.

La Directa.

 

Operació Pandora? De quins atemptats terroristes parlen avui? En tenen proves?

L’àrea de comunicació dels Mossos d’Esquadra ha fet pública una nota de premsa on atribueix l’assalt a la Kasa de la Muntanya a un gran operatiu policial en el marc del “cas Pandora”. En la missiva els Mossos afirmen que és l’Audiència Nacional la que ha ordenat l’operatiu, que continua en marxa i que s’està duent a terme a diverses poblacions de Catalunya i a Madrid. Segons el text el seu objectiu seria “desarticular una organització terrorista de caràcter anarquista a la que se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius”. Finalment, afirmen que ja s’haurien detingut diverses persones pel delicte de “pertinença a una organització criminal amb finalitat terrorista de caràcter anarquista”. – Directa, 16/12/2014

Doncs sí. Una redada més contra la gent que s’organitza i té una activitat pública i apreciada als seus barris i ateneus, que té una forma de vida alternativa. Han anat a registrar llocs la gent aprèn a autoorganitzar-se i crear noves formes de fer política.

Aquest espectacle és l’avantsala de l’aplicació de la Llei Mordassa, aprovada el dimecres passat al Congrés dels Diputats. Aquesta llei, prohibeix gravar a policies inclús si s’estan excedint en alguna actuació, i multa a la gent que convoqui manifestacions sense permís del govern (que és el que es fa sempre). L’aplicació d’una llei impopular sempre ve acompanyada d’alguna mesura policial i judicial impactant, amplificada per la tele i ràdio, armament d’una guerra psicològica contra totes nosaltres. Un muntatge policial més a la llista dels despropòsits, com ja va passar amb el Cas Scala l’any 1978 o el cas del 4F de 2006, entre d’altres.

En la creixent paranoia securitària de la Unió Europea, els Estats membres utilitzen el Dret penal de l’enemic, que és com aplicar els judicis sumaris militars de guerra amb un Estat que els ataqui, però a la pròpia població. A través d’una llei d’excepció (Llei Antiterrorista) i un tribunal d’excepció (Audiència Nacional) ens atemoritzen com si fóssim enemics potencials, no com al poble a qui deuen obediència. Això demostra una vegada més que la democràcia no ens representa, sinó que duu a l’acumulació de poder en uns pocs oligarques que fan veure que vetllen pels interessos de la majoria de la població.

Amb aquesta ràtzia ens estan dient: “millor us quedeu tots calladets, que si no us passarà com als anarquistes aquests.” Bé, nosaltres creiem que avui poden ser ells, que la repressió política sempre hi és i que demà podríem ser qualsevol de nosaltres. La por és una eina sistemàtica de les democràcies representatives occidentals, aplicada qüotidianament en estat latent a partir de l’autoritat de policies, professors i petites mesures correctives. No obstant, hi ha moments en qué aquesta es visibilitza de la forma més brutal. És en aquests moments quan a moltes ens tremolen les cames i pensem “algo hauran fet aquests per a que els detinguin!” o “si diuen que són terroristes és perque hauran fet alguna cosa dolenta segur…”.

Doncs sí, la por és una eina efectiva, però podem superar-la estant totes juntes i fent-li front; avui, venint a la manifestació, i cada dia, extenent l’ajuda mútua, l’amistat sincera, la solidaritat, la tendresa i la comprensió en les nostres relacions. El suport mutu i l’autogestió en les relacions econòmiques i afectives és una forma de vida alternativa que ens pot fer més lliures si la duem a la pràctica, i és quelcom que als de dalt, a la casta política, els fa molta por.

 

Per això, ens veiem totes a la manifestació d’avui a les 19h a la plaça del Diamant, al barri de Gràcia (<M> L3 Fontana).

Policies, banquers, masclistes, polítics i especuladors són els terroristes. Aturem el monopoli de la por. Juntes ho podem tot.

Assemblea Llibertària UB-Raval – Adherida a la Federació d’Estudiants Anarquistes

@AssLlibUBRaval